El VIII Simposi


OVETATS L’ASSOCIACIÓ EL SIMPOSI DOCUMENTACIÓ CONTACTE

VIII Simposi Internacional UNA SOLA TERRA

El pensament ecologista. Projectes solars a Catalunya

14, 15 i 16 d’abril de 2004

Auditori del Centre de Cultura Contemporània
Montalegre, 5, Barcelona

Entra gratuïta + Traducció simultània

Aquest 2004 fa 15 anys que vam organitzar el I Simposi Internacional Una Sola Terra al
Museu de la Ciència de Barcelona. En el transcurs de les set edicions celebrades ­la cinquena ja es va fer al Centre de Cultura Contemporània­ hi han tingut veu les més rellevants personalitats del pensament ecologista a nivell mundial i nacional. Les sis publicacions que n’han resultat formen part de la bibliografia indispensable per
trobar les fonts de l’ecologisme.

El VIII Simposi, que coincideix enguany amb el Fòrum Universal de les Cultures, vol posar al dia aquest pensament amb la presència de destacats activistes europeus, però també vol vincular la teoria amb les realitzacions pràctiques d’economia solar que es porten a terme.

Quan Barbara Ward i René Dubos van publicar el famós informe Only One Earth (1972), ja feien èmfasi en la conveniència d’introduir les lleis de la naturalesa en l’habitacle i en l’urbanisme. Ecologia i arquitectura han d’anar estretament unides si volem caminar cap a la sostenibilitat energètica.

Per això, en aquesta nova edició del Simposi iniciem una presentació de projectes i realitzacions emblemàtiques que demostren la voluntat d’alguns col·lectius professionals de passar de la ideologia a la praxi.